Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Рак на гърдата – предпазете се

  Share
  avatar
  Violina Georgieva
  Администратор
  Администратор

  Пол : Female
  Брой мнения : 436
  Точки : 3894
  Репутация : 4
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 32
  Местожителство : Шумен

  Рак на гърдата – предпазете се

  Писане  Violina Georgieva on Съб 2 Яну - 21:37:11

  Според специалисти от Университета на Северно Колорадо физическите занимания могат да защитят жените от рак на гърдата. Учените от този университет са провели експериментална анкета с 4296 жени на различна възраст. Въпросите проучват физическата активност на жените в различни периоди от живота им, като общо били оформени следните периоди: 10 - 15 г.; 15 - 30 г.; 30 - 50 г.; 50 г. и нагоре.
  Резултатите от изследванията показват, че до 30 години особени разлики в здравословното състояние на жените няма, но след 30–годишна възраст различията са очевидни. Най-често неприятната диагноза рак на гърдата се среща при жени с ниска физическа активност. Голяма част от тези жени споделят, че не правят даже елементарни физически упражнения, не предприемат дълги разходки дори в почивните си дни, не плуват, не танцуват. Според учените, провели експерименталното проучване, е необходимо поне 60 минутно интензивно физическо натоварване през седмицата, но препоръката е то да бъде значително по-дълго като общо времетраене. Изследователите смятат, че най-оптималният вариант е да се осигури ежедневна физическа активност на организма поне 30 минути в денонощието, след като жените преминат 30-те години.
  Ако погледнем по-задълбочено на тази препоръка, можем да открием много ползи за организма на всяка жена. Не само превенцията спрямо заболяването рак на гърдата може да стимулира дамите да спортуват. Целият организъм ще извлече неимоверни ползи от 30 минути бягане, разходки или комплексна фитнес тренировка; плуване, тенис или друг предпочитан спорт. Да не забравяме и така опасната остеопороза, за която се сещаме понякога твърде късно.
  secret


  ________________
  РаЗлЧНа сЪм Да, И к'Во оТ тОВа, пРоБлЕм лИ иМа, КаЖи Го СеГа! НяМа Да СпИрАм щЕ дЕйСтВаМ дОкРаЙ, ДрУг Не ВизИрАм, ЖиВоТа Е РаЙ! нЕ мИ пОмАГаЙ аЗ мОгА сАмА. МиСлИ мУ тИ-аЗ нЯмАм ЦеНа!!!

   В момента е: Чет 16 Авг - 7:56:38