Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Няколко съвета за гримиране

  Share
  avatar
  Violina Georgieva
  Администратор
  Администратор

  Пол : Female
  Брой мнения : 436
  Точки : 3894
  Репутация : 4
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 32
  Местожителство : Шумен

  Няколко съвета за гримиране

  Писане  Violina Georgieva on Нед 3 Яну - 11:03:59

  ГРИМИРАНЕ - ВАРИАНТ 1

  1. Почистване на лицето (почистващ лосион, почистваща кърпичка с антибактериални съставки, тоалетно мляко за почистване)
  2. Тонизиране (тоник)
  3. Овлажняване (дневен крем)
  3.а. Подхранване - нощен крем (след 25 годишна възраст)]
  4. Нансяне ан околоочен контур
  5. Нанасяне на коректор - сенки за очи (коригиране на сенки под очите, пъпки, пртна, белези, ранички, черни точки, лунички, бръчки)
  6. Нанасяне на фон дьо тен (фонд де теинт) - нанася се върху лицето, шията, ушите и раменете!
  7. Поставяне на пудра (за фиксиране или за матиране - потъмняване на тена) - може да се сложи и на устните!
  8. Нанасяне на контур на устните (при ясно изразен ръб на устните и/или при тънки устни, контурът трябва да не излиза извън тях!)
  9. Нанасяне на червило - по-добре е да се нанася с четчица, вместо със самото червило!
  10. Нанасяне на блясък за устни
  11. Нанасяне на руж (Роуге)
  12. Поставяне на сенки за очи
  13. Нанасяне на очна линия с молив за очи
  14. Нанасяне на спирала за мигли и вежди

  ГРИМИРАНЕ - ВАРИАНТ 2

  1. Почистване
  2. Тонизиране
  3. Овлажняване
  4. Околоочен контур (очна линия)
  5. Коректор (сенки за очи)
  6. Фон дьо тен
  7. Молив за очи
  8. Спирала за мигли и вежди (може - и туш)
  9. Пудра
  10. Контур на устните
  11. Червило
  12. Руж
  13. Блясък/Гланц за устни
  14. Коригиране на контура на устните


  ТРИКОВЕ ЗА ГРИМИРАНЕ НА ОЧИТЕ

  1. Прекалили сте с грима?
  Използвайте клечица с памук, за да премахнете излишното, после коригирайте, ако е необходимо.

  2.Сложили сте много наситен цвят?
  С голяма четка за грим “изметете” клепачите, без да натискате, като движението е от вътре навън.

  4. Парченца грим са попаднали на лицето ви?
  С голяма четка почистете ненужното с меки движения, без да натискате.
  Следващият път, когато се гримирате, сложете под очите безцветна пудра. След като приключите с грима, почистете пудрата с широка четка.

  5. Спиралата ви тече?
  Най-добре е да използвате водоустойчива спирала. Ако не, можете да поставите слой безцветна спирала върху тази, която “тече”, за да я задържи на мястото й.

  6. Изцапали сте със спирала горните клепачи?
  Можете да изтриете неприятните следи от спирала с помощта на суха клечица за уши. Не нужно да търкате, а само леко да “потупвате” клепачите. Ако, все пак, спиралата не се изтрие, сложете малко фон дьо тен на памучето.

  7. Прекалили сте със спиралата?
  Сложете хартиена салфетка между горните и долните мигли и затворете очи. Ако е необходимо, направете го няколко пъти. Можете да използвате и гребенче за мигли, за да отнемете излишното.

  8. Мигли на звезда
  Сложете първо цветна спирала- синя или кафява, а после и черна. Така очите ви ще имат наситен, звезден вид. Можете да опитате и с изкуствени мигли.
  Не забравяйте да почиствате редовно четката на спирала, за да не се получават топченца спирала по миглите.

  9. Искате да прикриете бръчиците около очите?
  С помощта на коректор-стик или четцица, потопена в коректор, повторете линията на бръчиците и после потупайте с пръст въпросното място. Изберете по-светъл цвят коректор от фон-дьо-тена, за да опънете оптично бръчиците.

  10. Как се слага очна линия?
  Застанете пред огледалото и вдигнете брадичката на горе - така клепачите се навеждат надолу и са неподвижни. Направете линията много близко до основата на миглите, като следват естествената извивка на окото.

  11. Изморени сте?
  В такъв случай не трябва да слагате спирала на миглите на долния клепач.

  12. Имате торбички под очите?
  Направете си компрес с пакетчета чай от лайка. Сварете ги във вода, оставете ги да изстинат и ги поставете на клепачите за около 15 минути.


  КАК ДА НАНСЯТЕ ГРИМА, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ТОЙ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН?

  1. За дълготрайно червило
  Нанесете молива върху целите устни, не само около тях. Върху него сложете червилото и след това отново очертайте устните с молив. Използвайте червила, които изглеждат "матови" за по-дълготраен ефект.

  2. За дълготрайни сенки
  Нанесете коректор върху клепачите си, преди да нанесете сенките.

  3. За дълготраен молив за очи
  Върху нанесения молив поставете с четчица същия цвят сенки. По този начин, той би трябвало да остане непокътнат през целия ден.

  4. За дълготраен фон дьо тен
  Първо, нанесете върху лицето си овлажняващ лосион. След това, нанесете течния фон дьо тен. С коректор покрийте сенките под очите и други дефекти по кожата. След това, покрийте лицето с пудра, като с четка премахнете излишното количество. Ако кожата ви е мазна, използвайте фон дьо тен без мазни съставки. Ако кожата ви е суха, използвайте овлажняващ фон дьо тен, а ако е необходимо - и овлажняващ крем.


  ДНЕВЕН ГРИМ

  Според типа на кожата (суха или мазна) се избира съответният крем. Върху кремовата основа се поставя ружът, желателно е той да е мазен, защото сухият руж дава неестествен цвят на бузите. Мястото за поставяне на ружа зависи от типа на лицето. Той се поставя най-добре с върха на пръста, като много леко се намазва, без да се натрупва. Ружът се поставя върху ябълките в посока към слепоочията и ушите. При изпъкнали скули се поставя по-тъмен руж, чрез който се закрива изпъкването. След това се нанася пудрата. Нейният цвят трябва да бъде малко по-тъмен от цвета на кожата, тъй като светлият тон на пудрата прави лицето по-остро и сурово. Пудренето става с пух или памук. Започва се винаги от врата с посока към брадата, носа, страните и челото, без да се напластява пудрата. Страните могат да се пудрят с по-тъмен тон пудра за по-голяма релефност на лицето. Веждите се изчеткват от пудрата с малка четчица и тогава се подчертават със специален молив. Ако космите на веждите се почистват с пинцета, изтеглянето им да се извършва в посока към челото и слепите очи, посоката на растежа на космите. Боядисването на веждите започва от ъгъла над носа по посока на космите към слепоочията. Миглите се боядисват с туш чрез специална четчица или спирала. Най напред се боядисват миглите на горния клепач, а после на долния. Налагането на туша започва от корена па миглите към върха , и то по горната им повърхност, и се извършва неколкократно. След това тушът се нанася по долната повърхност на миглите. Преди да се боядисат миглите, със специален молив се очертават ръбовете на клепачите. Червилото и пудрата през лятото обикновено трябва да бъдат по-тъмни.


  ВЕЧЕРЕН ГРИМ

  В общи линии, казаното за дневния грим се отнася и за вечерния. За да се запазят характерните черти на лицето на вечерна светлина, необходимо е да се употребяват пудра, червило и др. с по-силни цветове, тъй като на изкуственото осветление всички цветове изглеждат по-светли. Ако с дневното гримиране целим да подчертаем с вкус характерното в дадена физиономия, вечер, понякога, може да си позволим нещо повече и да покажем една нова, интересна и прелестна жена. Винаги трябва да имате пред вид за какъв случай се подготвяте и с какъв тоалет сте облечена. Преди вечерното гримиране са необходими освежаване и основно почистване на лицето. След почистването, лицето се намазва леко с по-сух крем от дневния. При вечерния, грим ружът трябва да бъде непременно по-ярък от дневния. Препоръчва се ружът да има и слабо жълтеникав оттенък, който се слива с изкуствената вечерна светлина. Пудрата трябва да бъде един тон по-светла от цвета на кожата. Добре е да има малко лилав оттенък. Най-напред се нанася леко бяла пудра, а след това - цветна. В последно време, се препоръчва да се употребява мазна компактна пудра (крем-пудра). Ако имате разширени пори на лицето, крем-пудра не се използва. В такъв случай, преди пудренето, за основа непременно се поставя някой полумазен крем, за да се постигне известен гланц на кожата. Вечерно време, клепачите се боядисват в цвят, който позволява да се постигне по-голям блясък на очите: син, кафяв, тъмнозелен. Върху външния край на окото се нанася тънка черна чертичка. Ако носът е широк, по дължината на носа се поставя една бяла линия от пудра от горе до долу. При дълъг нос, за корекция върху горната устна, близо до самия нос се поставя мазен руж. Също така, може да се постави точица от мазен руж върху края на брадичката, където обикновено има хлътване. Руж може да се сложи и на края на ноздрите, и на края на ушите.

  ПРАВИЛА ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТИТЕ ЗА ГРИМИРАНЕ

  1. Никога не давайте гримовете си на други хора, колкото и близки да са ви те, защото съществува опасност от инфекции, които могат сериозно да навредят на вашата кожа.

  2. Мийте редовно своите прибори за нанасяне на грим със сапун. Хигиената при гримирането е особено важна за постигане на добри резултати.

  3. Тествайте цветовете на гримовете само върху добре почистена кожа. Така няма опасност да объркате цвета си.

  4. За подостряне на моливи за очи и устни винаги ползвайте острилка за гримове. През топлите дни, преди употребам дръжте за около 30 минути моливи и червила в хладилника. После ще Ви е по-лесно да ги ползвате.

  5. Съхранявайте гримовете си на сухо място, най-добре е да ползвате специални кутии за гримове.

  Всяко ново попълнение в несесерчето с гримовете е радост за всяка дама. Но независимо от производителя, престижната марка или цената, идва моментът, в който трябва да се разделим с любимия продукт, поради изтекъл срок или просто защото е свършил. За да удължите максимално удоволствието от употребата на декоративната си козметика ви предлагаме няколко лесни трика, с помощта на които ще се радвате до край на любимите си гримове.

  1. Фон дьо тен
  В зависимост от качеството на продукта, може да се използва до две години. Необходимо е обаче да го съхранявате на тъмно и прохладно място. Ако забележите отделяне на цветовете, това не означава че продуктът е развален. Достатъчно е да го разклатите силно и пигментите отново ще се смесят. Ако изсипете по-голямо количество от продукта, не връщайте излишъка обратно в тубичката. Така ще вкарате вътре микроби и ще ускорите развалянето на продукта. Когато в тубичката останат само няколко капки, размесете остатъците с малко от крема си за лице, като избягвате прекалено мазните кремове.

  2. Червило
  Доброто червило може да ви служи вярно повече от година и половина - две, но също като при фон дьо тена, трябва да го държите на студено. Добре е също от време на време да почиствате повърхността му с хартиена салфетка, за да премахнете събиращите се по повърхността му микроби, които ускоряват развалянето на продукта. Когато стигнете края на червилото не се отчайвайте, вземете четка за червило и ще се изненадате, колко много още от продукта се крие в пълнителя. Ако червилото придобие неприятен мирис и стане лепкаво, най-добре се разделете с него.

  3. Сенките
  Стига да не ги нанасяте с мазен или мокър тампон, сенките ще ви служат 2-3 години. Възможно е към края на този период наситеността на цвета и покривността им да намалеят. Ще ги съхраните по-дълго ако не ги оставяте продължително на пряка слънчева светлина. Много е неприятно, когато компактните сенки се натрошат и станат трудни за употреба. В този случай, ги сипете в друга кутийка и ги пресовайте, така че да станат прахообразни. Така, освен че можете да ги използвате като сенки на прах, можете и да ги смесвате малко крем за лице, като по този начин получите кремообразни сенки. Привършващите мазни сенки ще употребите докрай като ги размесите с малко крем.

  4. Руж
  При него използвайте същия трик, като при сенките - когато се натроши го стрийте на прах и го нанасяйте с четка по лицето. По същия начин действайте с натрошената компактна пудра, като я превърнете в пудра в свободна форма.

  5. Спирала
  Въпреки че спиралата може да запази качеството си повече от година, не е препоръчително да се използва толкова дълго, тъй като по четката се събират микроби, които могат да предизвикат възпаление и инфекция на очите. За хора с чувствителни очи се препоръчва да сменят спиралата си на всеки 5-6 месеца. Възможно е спиралата да изсъхне доста преди този срок. Тогава, просто капнете една капка вода в нея, ако е на водна основа, и капка етерично масло, ако е водоустойчива. След това, старателно разбийте. Избягвайте помпането на тубичката, така само ще вкарате въздух в нея, което ускорява изсъхването на спиралата.


  ________________
  РаЗлЧНа сЪм Да, И к'Во оТ тОВа, пРоБлЕм лИ иМа, КаЖи Го СеГа! НяМа Да СпИрАм щЕ дЕйСтВаМ дОкРаЙ, ДрУг Не ВизИрАм, ЖиВоТа Е РаЙ! нЕ мИ пОмАГаЙ аЗ мОгА сАмА. МиСлИ мУ тИ-аЗ нЯмАм ЦеНа!!!

   В момента е: Чет 16 Авг - 7:57:14