Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Intel демонстрира процесора на бъдещето.

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3623
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  Intel демонстрира процесора на бъдещето.

  Писане  Mr.InClusive on Съб 26 Дек - 21:16:20

  Изследователи от Intel Labs направиха демонстрация на един експериментален, 48-ядрен процесор Intel или “cloud компютър с един чип”, който преосмисля много от подходите при сегашния дизайн на лаптопи, компютри и сървъри.
  Този футуристичен чип увеличава с между 10 и 20 пъти обработващите информация машини в съвременните най-популярни процесори с марка Intel Core, се казва в прес-рилийз на компанията.
  Докато Intel интегрира нови ключови характеристики в нова линия чипове с марка Core в началото на следващата година и официално въведе шест и осем ядрени процесори по-късно през 2010 г., този прототип има 48 изцяло програмируеми обработващи ядра Intel – за първи път толкова много на един-единствен силициев чип .
  Той включва и високоскоростна шина на чипа за споделяне на информация, както и съвсем нови техники за управление на мощността, които позволяват на всички 48 ядра да работят с изключително ниска консумация на енергия – 25 вата, когато са в покой, или 125 вата, когато са максимално натоварени (почти толкова, колкото днешните процесори Intel и само две стандартни електрически крушки за домакинството).
  Процесорът е призван да помогне на изследователите да изучат механизмите за управление и координация на голям брой ядра, което в бъдеще ще позволи да се произвеждат подобни решения за масовия пазар.
  Както се очаква, в перспектива чипове с десетки ядра, имитиращи работата на облачни системи, ще намерят приложение в сървъри, работни станции и даже ноутбуци.
  Intel планира да създаде повече от сто експериментални чипа, които да бъдат тествани от странични компании и научни центрове.
  Процесорите ще позволят на специалистите да разработват качествено нов софтуер и модели за програмиране, които ще намерят приложение при създаването на програми за многоядрените чипове от ново поколение.

   В момента е: Чет 16 Авг - 7:56:33