Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  С много мъка в очите бяха дарени органите на момичето което се обърна заедно с приятеля си край В.Търново

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3664
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  С много мъка в очите бяха дарени органите на момичето което се обърна заедно с приятеля си край В.Търново

  Писане  Mr.InClusive on Нед 27 Юни - 17:51:20


  Влюбени тръгват с приятел да прекарат една хубава вечер в заведение, но вместо това 18-годишната Александрина Савова става донор на органи. Фатална катастрофа зачерни дома на ученичката от Павликени. Труден, но благороден жест на родителите й даде надежда за живот на 4 семейства, в които гаснат хора, нуждаещи се от органи.

  Сред тях е и 20-годишен виенчанин, който се оказал съвместим с донора.

  В отговор австрийци ще спасяват наша 18-годишна болна, която се нуждае от трансплантация на бял дроб. Това съобщи директорът на Агенцията по трансплантации д-р Теодора Джалева. Екип от клиниката вчера взе дарения орган от момичето от Търново, тъй като у нас все още не се прави присаждане на бял дроб.

  Вчера в университетската болница “Лозенец” в София започна трансплантация на черен дроб. Получава го 5-месечно бебе в критично състояние. Снощи късно вечерта в агенцията поканиха 5-има бъбречно болни. Двама от тях днес ще получат нов орган. Те ще бъдат избрани по степента на медицинска съвместимост, уточни д-р Джалева.

  Изследванията на младото момиче, което се нуждае от нов бял дроб, обаче били отпреди 2 г. Не било възможно за няколко часа, колкото може да се изчака за трансплантация, да се направят нови, за да се прецени дали операцията е възможна. Веднага се обадихме в Евротрансплант, за да бъде спасен човешки живот, макар и в чужбина, допълни д-р Джалева. Най-подходящият реципиент в европейската база данни бил открит в Австрия. Следващия път, когато се появи подходящ донор, лекарите оттам обещали да вземат и нашето момиче за операция заедно с дарения бял дроб.

  “Никой няма да ни помага, ако и ние не даваме нещо”, каза д-р Джалева. От трансплантация на тънки черва у нас се нуждае един-единствен пациент - Елена Димитрова, чиято история „24 часа" разказа. Тя чака за операция в Болоня, но трябва донор. За съжаление в случая кръвните групи били различни, а в Евротрансплант не открили подходящ реципиент.

  Седмица лекарите в Търново се бориха за живота на Александрина, която постъпила в кома на 19 юни. Момичето получи черепно-мозъчна травма, след като аудито, в което се возело с приятеля си, се преобърна на пътя между Павликени и с. Стамболово. 20-годишният шофьор изгубил управление - на десен завой колата навлязла с бясна скорост в лентата за насрещно движение, изхвърчала и се преобърнала. Александрина била на задната седалка с приятеля си, но ударила лошо главата си.

  "Първо имахме надежда, но вследствие на контузиите получи тежък мозъчен оток. На 25 юни установихме мозъчна смърт", обясни д-р Пламен Маринов. Тежкото решение за донорството взел бащата, майката била в шок и на медикаменти. Александрина догодина шяла да бъде абитуриентка. Тя има по-малка сестра, която остава единствена утеха на родителите.


  ________________
  Не е интересно да си ВАЖЕН, важното e да си ИНТЕРЕСЕН!
  !!!МОЛЯ ПИШЕТЕ ВИНАГИ ПО ТЕМИТЕ!!!
  Форум за нещата от живота,полезна информация, хоби и забавления.

   В момента е: Сря 26 Сеп - 3:30:33