Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Българите все по-често купуват родни храни

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3664
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  Българите все по-често купуват родни храни

  Писане  Mr.InClusive on Съб 10 Юли - 16:03:27  Ако заради лошото време комбайните не успеят в началото на следващата седмица да влязат в Добруджа, има опасност за прибирането на житната реколта, но няма сценарий, при който житото няма да стигне за хляб на българите. Това обяви в предаването "Седмицата" на Дарик министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

  Той съобщи статистика за първото тримесечие на година, според която е регистрирано положително търговско салдо, което е четири пъти е по-голямо от това през същия период на миналата година, което означава, че износът е повече от вноса, увери министър Найденов.

  По думите на Мирослав Найденов земеделската продукция не се застрахова, българският производител все още не се е научил да вземе превантивни мерки да застрахова реколтата си. Ако е суша, държавата трябва да плаща компенсация, ако е наводнение - пак държавата, но тези пари ги плащаме всички ние, те излизат от образованието, от здравеопазването, поясни Найденов.

  Той обяви, че през последното тримесечие всичко върви надолу като потребление, изключение обаче правят храните. Българинът започва все повече да купува и то български храни, каза министърът и обясни това с по-голямата конкуретноспособност, която се забелязва при тях. Оценката на българските храни е по-голяма за сметка на вноса, подчерта той.

  След въвеждането на Български държавен стандарт за млякото, предстои и влизането в сила на БДС за хлебните изделия, съобщи министър Найденов


  ________________
  Не е интересно да си ВАЖЕН, важното e да си ИНТЕРЕСЕН!
  !!!МОЛЯ ПИШЕТЕ ВИНАГИ ПО ТЕМИТЕ!!!
  Форум за нещата от живота,полезна информация, хоби и забавления.

   В момента е: Сря 26 Сеп - 3:44:51