Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Кой уеб браузър е най-бърз под Windows?

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3623
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  Кой уеб браузър е най-бърз под Windows?

  Писане  Mr.InClusive on Нед 8 Авг - 14:46:33

  Сайтът LegitReviews е решил да тества 13 от най-популярните уеб браузъри за скорост на изпълнение на JavaScript. Първия тест редакторите са направили в новия безплатен тестов онлайн пакет Peacekeeper от Futuremark. Компанията твърди, че нейния тестов пакет реалистично натоварва браузъра със същите JavaScript функции, каквито най-често се използват от съвременните уеб сайтове, например YouTube, Facebook, GMail и Meebo.

  Тестовете са направени на ноутбук ASUS K42F (Intel Core i5-540M, 4 GB RAM, 100 GB SSD) с 64-битова операционна система Microsoft Windows 7 Ultimate с плъгини Adobe Flash 10.1 в следните браузъри:

  * Apple Safari 5.0 (7533.16)
  * Firefox 3.6.4
  * Firefox 3.7 Alpha 6
  * Google Chrome 5.0.375.86
  * Google Chrome 6.0.477.0 Beta
  * Internet Explorer 7.0
  * Internet Explorer 8.0
  * Internet Explorer 9.0 Preview 3
  * Lunascape 6.1.6 „Orion“
  * Opera 10.54
  * Opera 10.60 бета
  * SeaMonkey 2.0.5
  * SeaMonkey 2.1 alpha 1  Резултатите показват, че най-бързият уеб браузър е Google Chrome 6.0, който превъзхожда девет пъти най-бавния от участниците Microsoft Internet Explorer 7.0. Феновете на Firefox вероятно ще се зарадват, че последната стабилна версия 3.6.4 на този браузър надминава Internet Explorer 9.0 PP3, а Firefox 3.7 Alpha 6, чийто резултат присъства в таблицата като загадъчния надпис „unknown unknown“, се оказва още по-бърз. Явно Firefox 3.7 ще донесе значително по-висока скорост на обработка на JavaScript, макар браузърът да изостава от Safari 5.0, да не говорим за Google Chrome и Opera.

  От Legit Reviews са решили и да проверят тези резултати, като са тествали производителността на браузърите с помощта на WebKit SunSpider 0.9.1.  По този начин, бета-версията на Google Chrome 6.0 отново се оказва най-бързата при изпълнение на скриптове, следвана от Opera 10.60. Но не всички браузъри в този тест са показали аналогични на предишния тест резултати. Например, алфа-версията на Firefox се оказа по-бавна от версия 3.64, която на свой ред отстъпва на IE 9.0 PP3. Най-учудващ обаче е резултатът на Lunascape 6.1.6, който в теста WebKit изпреварва Firefox и съвсем малко изостава от IE 9.0 PP3.

  Като сложим чертата на всичко казано дотук можем да обявим, че най-бързият браузър по отношение на изпълнението на JavaScript под управлението на Windows, е бета-версията на Google Chrome 6.0. Но трябва да имате предвид, че резултатите от сравнението не говорят еднозначно в полза на един или друг браузър – тук се измерва не общата производителност, а само скоростта на изпълнение на скриптове. Най-бързите в този аспект браузъри могат да имат по-бавен отколкото на конкурентите интерфейс или по-тромаво да отварят уеб страниците. Не трябва да се забравя също така за различната интерпретация на HTML и CSS кода от различните браузъри. По тази причина, преди да решите на коя програма да отдадете предпочитанията си, по-добре самостоятелно пробвайте различните браузъри и преценете са себе си тяхната функционалност, скорост на работа и удобство при използване.


  ________________
  Не е интересно да си ВАЖЕН, важното e да си ИНТЕРЕСЕН!
  !!!МОЛЯ ПИШЕТЕ ВИНАГИ ПО ТЕМИТЕ!!!
  Форум за нещата от живота,полезна информация, хоби и забавления.

   Similar topics

   -

   В момента е: Чет 16 Авг - 7:57:06