Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  iPhone 4 срещу Android смартфоните

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3624
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  iPhone 4 срещу Android смартфоните

  Писане  Mr.InClusive on Нед 8 Авг - 14:54:38

  Сайтът AppleInsider е направил сравнение на хардуерните характеристики на последния смартфон iPhone 4 с най-близките негови конкуренти, работещи под управлението на Google Android: Motorola Droid, HTC/Google Nexus One, HTC Droid Incredible и HTC EVO 4G.

  Навремето iPhone 3GS устоя на амбициозното решение Palm Pre с операционна система webOS и даже го разби на пух и прах. И то независимо от очевидните преимущества на смартфона на Paml – базирана на уеб многозадачност, безконтактно зареждане, физическа клавиатура, сменяема батерия, камера с LED светкавица. Но потребителите предпочетоха по-мощния процесор на Apple, качествената камера, времето за автономна работа, глобалното търсене и поддръжката на стерео Bluetooth.

  След появата на iPhone 3GS, смартфонът на Palm с webOS бързо се оттегли в сянката, а на негово място излязоха цяла серия устройства от Motorola и HTC, използващи OS Android: HTC Hero/Droid Eris, Motorola Verizon Droid, HTC/Google T-Mobile Nexus One, HTC Droid Incredible и HTC Sprint EVO 4G.

  Появата на операционната система Android версия 2.2 (Froyo) трябваше още повече да заздрави позициите на конкурентите на iPhone. Но анонсът на iPhone 4 поставя следния въпрос – ще може ли новият смартфон на Apple да изпревари както и преди далеч напред множеството продукти с Android?  За разлика от пазара на РС, където операционната система на Microsoft е абсолютен лидер вече 15 години, повечето потребителски пазари са отворени за свободната конкуренция. От друга страна, на пазара на смартфоните след появата на iPhone все още няма истинска конкуренция на Apple. В този смисъл първата лястовица може да се смята Android. Затова ще се опитаме да сравним iPhone 4 с Android базираните конкуренти.

  Тук веднага възниква една трудност – решението на Apple е привлекателно за потребителите не само с отличния си хардуер, но и с умелата интеграция с мобилната операционна система iOS 4, iTunes, услугите MobileMe, бързото обновяване, отдалеченото администриране и т.н  Но дали последните Android смартфони превъзхождат iPhone 4 по отношение на хардуера? Досега именно по-съвършените характеристики бяха тежкия аргумент в полза на телефоните с Android. Това особено се забелязва в последно време, когато характеристиките на iPhone 3GS вече избледняват на фона на най-новите конкурентни решения.

  Но с появата на iPhone 4 това предимство престана да съществува – Apple не само подобри значително удобството и функциите на новата операционна система, но и хардуерната част, като догони и надмина в много отношения Android смартфоните. В това можете да се убедите от следната таблица, сравняваща характеристиките на устройствата:  Например, камерата на iPhone 4 предоставя не само възможност за запис на HD видео, което не го могат много от последните Android телефони, но и записва с честота 30 кадъра в секунда. Други съществени преимущества на продукта на Apple е поддръжката на стандарта за безжична връзка Wi-Fi 802.11n и 6-осев сензор на движение, използващ жироскоп. Новият iPhone предлага ефективна технология за подтискане на шумовете благодарение на няколко вградени микрофона – такава функция присъства само в най-съвършените Android-и.

  Трябва да отбележим и факта, че вградената памет на iPhone е по-голяма, отколкото на който и да е друг смартфон. Същото може да се каже и за дисплея Retina Display – с висока резолюция (640х960 пиксела) и качество.  Всички въведени от Apple иновации не са само празни функции, непригодни за реално използване. Компанията постави на смартфона си лицева камера, но едновременно с това вгради и технологията FaceTime, която прави видеообажданията удобна и привлекателна функция. Това не може да се каже за света на Android, където производителите са принудени да прибягват до странични и често неудачни разработки. Същото касае и екрана. Независимо, че появата на Android устройства с екрани с висока резолюция се случи няколко месеца преди излизането на iPhone 4, приложенията, които изглеждат добре на тези нови дисплеи и досега са малко. Apple вече е разработила технология, която качествено показва съществуващите програми на дисплей с висока резолюция.

  Можем да споменем за поддръжката на последните стандарти OpenGL ES в iPhone 4, за удобните средства за разработка на приложения, използващи множеството сензори на смартфона и т.н. По този начин можем да направи извод, че Apple засега остава абсолютен лидер и двигател на отрасъла на смартфоните. За Google остава второто място и ако Интернет гигантът не желае да го загуби, трябва да положи значително повече усилия.  Мнението, че отворената платформа е ключ за хардуерни иновации не винаги е вярно. Даже на пазара на РС виждаме, че компютрите на Apple независимо от по-простата си графика и процесор, първи донесоха редица нововъведения - USB, FireWire, гигабитен мрежов контролер, оптичен цифров аудиоизход, бързи сензори за движение, клавиатура със светодиодна подсветка, мултисензорен тъчпад, DisplayPort и т.н. Да не говорим за по-качествените компоненти и отличния дизайн.

  Съществуването на отворени платформи води до постоянно увеличение на конкуренцията и неизбежно до това, че производителите се стремят на всяка цена да намалят цената на своите продукти. В резултат се появяват такива решения, като нетбуците. Но благодарение на своята закрита платформа, Apple може да си позволи да не участва в жестоката конкуренция, като в същото време предлага по-качествени продукти, естествено на по-висока цена.


  ________________
  Не е интересно да си ВАЖЕН, важното e да си ИНТЕРЕСЕН!
  !!!МОЛЯ ПИШЕТЕ ВИНАГИ ПО ТЕМИТЕ!!!
  Форум за нещата от живота,полезна информация, хоби и забавления.

   В момента е: Пет 17 Авг - 11:23:55