Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


  Съдът реши затвор за Марио Николов

  Share
  avatar
  Mr.InClusive
  Разработчик
  Разработчик

  Пол : Male
  Брой мнения : 239
  Точки : 3624
  Репутация : 24
  Дата на регистрация : 26.12.2009
  Възраст : 34
  Местожителство : Шумен

  Съдът реши затвор за Марио Николов

  Писане  Mr.InClusive on Сря 30 Юни - 18:54:19


  Софийският градски съд осъди на 12 години затвор бизнесмена Марио Николов по делото, по което той и още осем души бяха обвинени за източването на близо 8 млн. лв. от програмата САПАРД. Останалите подсъдими получиха общо 45 години затвор, като един от тях беше осъден условно, а други двама бяха оправдани.

  След като чу осъдителната присъда Николов връхлетя върху събралите се журналисти и си тръгна от залата без да коментира. Според обвинението престъпната схема е включвала внос на стари машини за месопреработка, които обаче са били представяни като нови. По този начин са били получавани неправомерно евросредства в аферата участват собственици на различни предприятия и птицекланици.

  Марио Николов вече има една осъдителна присъда на първа инстанция преди няколко месеца той беше признат за виновен за пране на пари и осъден на 10 години затвор. Тогава беше оправдан друг основен участник в схемата - президентския спонсор Людмил Стойков, който не е подсъдим по настоящето дело.

  Наблюдаващият прокурор Андрей Андреев заяви, че първо ще се запознае с мотивите на съда, а после ще прецени дали да протестира срещу оправдателните присъди на двама от подсъдимите. Цялото съдийско решение може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

  Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов определи като странна присъдата на Марио Николов, тъй като бизнесменът бил осъден без съучастник. Само преди седмица Николов коментира в съда, че „Цветан Цветанов ще бъде избран за президент и делото САПАРД ще бъде едно от малките камъчета, на които министърът щял да стъпи". Министър Цветанов и министърът на правосъдието Маргарита Попова научиха за присъдата на Марио Николов от журналистите след конференция в София. Ето как двамата коментираха решението на съда днес:

  Цветан Цветанов: Странно е, че е без съучастник, без някой, който да го подпомага. Недейте да смятате, че такава престъпна схема може да я реализира смо един човек. Тя се реализира от организирана престъпна група и със съответните помагачи, които също участват. Знаете, прокуратурата имаше съвсем други искания, съдът обаче е органът, който взима решения. Не бих искам да коментирам в детайли, защото Марио Николов ми даде бъдеща политическа перспектива и не искам да го коментирам.

  Маргарита Попова: За някой са намерили доказателства, за други - не. За мен оправдателните присъди не са бедствие, те фигурират като възможности в закона и са предназначени за хора.

  Николов беше признат за ръководител на организирана престъпна група. Съпругата му Мариана също бе призната за виновна и бе осъдена на пет години затвор и конфискация на половината притежавано имущество. Оправдани изцяло по всички обвинения бяха само Радмил Петров и Петя Хаджииванова. Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов бяха осъдени на по 10 години затвор и конфискация на половината имущество. С решението на съда те са лишени от възможността три години да заемат държавни постове и да кандидатстват по европейски програми. Тригодишна условна присъда, с петгодишен изпитателен срок и конфискация на половината имущество, получи Григор Главев. Всички осъдени трябва да си поделят разноските по делото, които са над 16 000 лева, а Николов, Шаркова и Главев следва да платят граждански иск на фонд „Земеделие" за 2 925 328 лева, лихва от 860 429 лева и държавна такса над 150 000 лева.

  Марио Николов и още осем души бяха подсъдими за източване на средства по програма САПАРД. Според обвинението те извършвали измами чрез фалшиви документи за внасяне на машини за месопреработка от чужбина. Групата купувала машини на старо, но покупките са описвани и представяни като нови. Старите машини били от български месарски предприятия, чиито собственици също са в аферата. По този начин са били източени близо 8 млн. евро от европейските пари.


  ________________
  Не е интересно да си ВАЖЕН, важното e да си ИНТЕРЕСЕН!
  !!!МОЛЯ ПИШЕТЕ ВИНАГИ ПО ТЕМИТЕ!!!
  Форум за нещата от живота,полезна информация, хоби и забавления.

   В момента е: Пет 17 Авг - 11:23:57